دوشنبه 19 آذر 1397

عواقب استنکاف از انجام تعهدات تخصصی برای فارغ التحصیلان رشته های دندانپزشکی

پرداخت هزینه‌ های تحصیلی توسط مستنکفین انجام تعهدات تخصصی دندانپزشکی، الزامی برای ارائه مدرک تحصیلی ایجاد نمی‌ کند.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با اشاره به طرح دعاوی برخی از فارغ التحصیلان رشته ‌های دندانپزشکی که از انجام خدمات تخصصی استنکاف نموده و اقدام به پرداخت هزینه‌ های تحصیلی خود نموده و متقاضی دریافت مدرک دانشنامه یا گواهینامه تخصصی هستند، گفت: با پرداخت غرامت تنها هزینه ‌های صورت گرفته در دوران تحصیل فرد جبران می‌ شود و افرادی که اقدام به این کار می ‌نمایند مدرک تحصیلی دریافت نخواهند کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دکتر سعید عسگری دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی گفت: از افرادی که برای تحصیل در دوره دستیاری دندانپزشکی پذیرفته می ‌شوند تعهد محضری اخذ می‌شود تا پس از فراغت از تحصیل تعهدات تخصصی خود را در محلی که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود خدمت نمایند.

دکتر عسگری خاطرنشان کرد: این افراد چنانچه این تعهدات قانونی را انجام ندهند، می ‌بایست معادل 3 برابر شهریه و کمک هزینه تحصیلی پرداخت شده در دوران تحصیل خود را به عنوان غرامت پرداخت نمایند.

وی گفت: در تعهدی که از افراد اخذ می‌شود به صراحت ذکر می‌شود که عدم انجام تعهدات، حق دریافت دانشنامه تخصصی و یا هرگونه گواهی فراغت از تحصیل را از فرد سلب می‌ کند. وی افزود: علی رغم این برخی افراد زمانی که هزینه‌ های تحصیلی خود را می ‌پردازند دعاوی دال بر لزوم دریافت مدرک تحصیلی مطرح می‌ نمایند.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی به آخرین رأی صادره از دیوان عدالت اداری در خصوص این دعاوی اشاره کرد و گفت: بر اساس رأی دیوان عدالت اداری نیز  استرداد شهریه، حقوق و مزایای دریافت شده از سوی دستیاران در صورت استنکاف از انجام تعهدات الزامی بوده، لیکن این مبلغ به عنوان خسارت و غرامت دریافت می ‌شود و حتی در صورت استرداد این وجوه، مستنکفین از انجام خدمات، حق دریافت هرگونه گواهی فراغت از تحصیل را از خود سلب نموده و مدرک تحصیلی به این افراد اعطا نمی‌ شود.

روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت

1395.11.18

بازديد کل : 2467360 نفر   - 432115 ip   بازديد امروز : 831 نفر   - 146 ip   بازديد ديروز : 950 نفر   - 269 ip   آنلاين : 10 نفر