دوشنبه 19 آذر 1397

تحول در آموزش پرستاری

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کمبود نیروی پرستار در کشور،‌ تامین نیروی انسانی مورد نیاز کشور را از اهداف برنامه های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی برشمرد و از اجرای آیین نامه استفاده از ظرفيت بيمارستان هاي دولتي و غیردولتی/ خصوصي از ابتدای سال تحصیلی 96 ـ 95 خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: آیین نامه استفاده از ظرفيت بيمارستان هاي دولتي و غیردولتی/ خصوصي در تربيت كارشناسان پرستاري براي بهره برداري  از امكانات گسترده  بيمارستان هاي دولتي و خصوصي با مسئوليت دانشكده هاي پرستاري در دانشگاه هاي علوم پزشكي و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور و دانشگاه آزاد اسلامي از نيمسال اول سال تحصيلي 96-1395 به اجرا در خواهد آمد.

دکتر لاریجانی با بیان نیاز کشور به نیروی پرستار گفت: استفاده از ظرفيت بيمارستان هاي دولتي و غیردولتی/ خصوصي در تربيت كارشناسان پرستاري به منظور بهره برداری از کلیه ظرفیت های کشور در رفع نیازهای نظام سلامت تدوین شده است. وی افزود:‌ آموزش دانشجویان کارشناسی پرستاری توسط بیمارستان های دولتی و غیردولتی/ خصوصي با هماهنگی مرکز سنجش آموزش پزشکی و به صورت دو مرحله ای (نیمه متمرکز) مطابق کلیه ضوابط و استانداردهای آموزشی صورت خواهد پذیرفت.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در این طرح به منظور استفاده از ظرفیت بیمارستان های دانشگاهی تفاهم نامه ای بين بيمارستان و دانشكده هاي پرستاري همان دانشگاه علوم پزشكي، با هماهنگی معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی، منعقد می گردد. همچنین بهره برداری از بيمارستان هاي غیردولتی/ خصوصي نیز مشروط به عقد تفاهم نامه بین بیمارستان و دانشكده هاي پرستاري واحد هاي دانشگاه آزاد اسلامي، با هماهنگی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، خواهد بود.

وی با بیان این که تفاهم نامه بین بیمارستان و دانشکده پرستاری می بایست توسط رییس دانشگاه ذيربط تاييد و تنفيذ گردد، اضافه کرد: تامين فضاي فيزيكي براي برگزاري دوره براساس استانداردها و ضوابط موجود به عهده بيمارستان بوده و در موارد خاص، طبق تفاهم فی مابین از امكانات فيزيكي دانشكده پرستاري و یا سایر امکانات موجود استفاده خواهد شد. وی افزود:‌ تامين نيروي انساني اعم از اعضاي هيات علمي و كارشناسان مورد نياز مطابق  با استفاده از امكانات بيمارستان و در موارد ضروري از طريق دانشكده انجام خواهد شد و مدرك تحصيلي دانش آموختگان توسط دانشكده پرستاري صادر شده و در آن بيمارستان محل تحصيل قيد خواهد گرديد.

دکتر لاریجانی با بیان این که حداقل زیرساخت های لازم جهت آموزش استاندارد پرستاری به دانشگاه های ذیربط ابلاغ خواهد شد تاکید کرد: نظارت بر برنامه ریزی ها ، اجرا ، پایش و اعتبار بخشی مراکز مجری به عهده دانشکده های پرستاری مسئول مي باشد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت مبناي تعيين ظرفيت پذیرش را امكانات بيمارستان و دانشکده برای زیرساخت ها و نیازهای آموزش بیان کرد و گفت: ظرفیت نهایی پذیرش دانشجو به پیشنهاد دانشگاه ذیربط و پس از تایید شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی تعیین و در دفترچه آزمون سراسري اعلام خواهد شد.

دکتر لاریجانی گفت: پذيرفته شدگان پس از فراغت از تحصیل متعهد خدمت در بيمارستان هاي دولتي و غیردولتی/ خصوصي محل تحصیل یا سایر بیمارستان ها با شرایط مشابه خواهند بود. وی ابراز امیدواری کرد اجرای این طرح بتواند گامی در راستای رفع نیاز کشور و ارتقاي آموزش پرستاری باشد.

روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت

19/08/1394

بازديد کل : 2467279 نفر   - 432114 ip   بازديد امروز : 750 نفر   - 145 ip   بازديد ديروز : 950 نفر   - 269 ip   آنلاين : 12 نفر