چهارشنبه 2 خرداد 1397

کارگروهی و کارگاهی برنامه جدید درسی دانش آموزان است

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ،با بیان این که در این راستا کار معلمان راهبری آموزشی و تربیتی است، بر ضرورت اصلاح فرایندهای یاددهی- یادگیری با جهت گیری مشارکتی و تعاملی کردن آموزش همراه با توسعه خلاقیت و نوآوری بر مبنای پژوهش و تحقیق، تاکید کرد.

وی ادامه داد: درس‌هایی همانند تفکر و سبک زندگی، کار و فناوری، مطالعات اجتماعی از جمله نمونه‌هایی هستند که در سال های اخیر مورد استقبال معلمان، دانش آموزان و خانواده‌های آنان قرار گرفته است.

محمدیان افزود: ایجاد فرصت گفت و گو برای دانش آموزان در فرایند آموزش نقد و بررسی میدان تمرینی برای ارتقاء ضریب تحمل و بردباری و به گزینی برای سازگاری عمومی است.

وی افزود: در برنامه جدید زبان و ادبیات فارسی علاوه بر مهارت های چهارگانه خواندن، نوشتن، گوش دادن و سخن گفتن، بر مفاهمه زبانی تاکید می‌شود تا دانش آموزان از قضاوت های شتابزده و سطحی و توقف در ظاهر زبان الفاظ اجتناب کنند و با تامل و اندیشه علاوه بر مفاهیم نهفته در واژگان و جملات، آنان را نیز با امکان تاویل‌های متعدد دریافت کنند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اضافه کرد: این کار در شروع برنامه، کاری سخت و دشوار است. اما امید است با آموزش‌های لازم معلمان و درک و حوصله خانواده‌ها، دانش آموزان را با این روش بتوان علاوه بر اهداف اولیه حوزه یادگیری زبان و ادبیات، با کارکردهای ثانوی و اهداف پنهان آموزش‌های زبانی مانند تفکر و اندیشه و به عبارت دیگر فلسفیدن آشنا کرد.

محمدیان با تاکید بر ضرورت «فلسفه برای کودکان» از مراکز پژوهش، اساتید و معلمان با تجربه درخواست همکاری برای توسعه این رویکرد در برنامه‌های درسی کرد و ادامه داد: متون آموزشی نشانگر نصاب علمی و آموزشی کشور است و باید در آن تراز علمی در سطح ملی حفظ و قابل رقابت با متون آموزشی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی باشد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان باید در سطح منطقه و بین الملل با شرکت در مسابقات جهانی مانند المپیادها و یا آزمون‌های بین‌المللی مانند تیمز و پرلز به اهداف تعیین شده در چشم انداز بیست ساله کشور دست یابند.

روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی

وزارت آموزش و پرورش

1394/05/13

بازديد کل : 2221808 نفر   - 376697 ip   بازديد امروز : 113 نفر   - 64 ip   بازديد ديروز : 2632 نفر   - 499 ip   آنلاين : 6 نفر